Paardrijlessen

Begeleiding individueel | Begeleiding groep | Dagbesteding | Paardrijles

Paardrijlessen

Pegatrust biedt in samenwerking met Stal Groenendaal en stichting de Happy Riders Eemland ook paardrijlessen aan voor kinderen en volwassenen met een zorgvraag. Zowel individueel als in groepsverband.

Paardrijden is goed voor de ontspanning van spieren, verbeteren van balans, evenwicht en coördinatie. Ook voor de training van spieren en conditie is paardrijden een goede sport.
Het omgaan en het verzorgen van paarden kan het zelfvertrouwen verbeteren en kan ondersteunen in het verbeteren van sociaal contact en gedrag. Op stal kan er integratie tussen ruiters met en zonder beperking gestimuleerd worden. Daarbij geven paarden veel plezier!

In deze bijzondere paardrijlessen wordt er gewerkt in kleine groepjes van 4 tot 6 ruiters. Bij de indeling in de groepjes wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau van de ruiter.

Indien nodig worden er vrijwilligers ingezet die, naast de instructrice, de ruiters helpen bij het paardrijden. De lessen duren een uur, inclusief het borstelen en op- en afzadelen van het paard…

Terug